Termosifon Nedir?

termosifon-nedir

Termosifon Nedir?

Termosifon sıcak su ihtiyacı olan evlerde kullanılan bir sistemdir. Bu sistemler ev tesisatına bağlanır ve anlık olarak sıcak su üretmek için kullanılır. Bu sistem eski evlerde ya da doğalgaz erişimi olmayan evlerde kullanılmakta olup anlık olarak yakıt besleme ihtiyacını karşılar. Şofbenlerden daha önce kullanılmaya başlanan bu sistemde anlık olarak şu şekilde gerçekleşmektedir. İlk olarak termosifon ile ev tesisatı arasında bulunan bağlantı vanası açılır. Bu süreçten sonra su tankı dolması beklenir. Ardından ısı üretmesi için kullanılan yakıt ile bir ateş oluşturulur. Uzun süre bu ateş devamlı bir şekilde tankı doldurur ve sıcak su erişimini sağlar. Kullanılan sıcak su sistemden anlık olarak azalırken soğuk su takviyesi yapılır.

Bu şekilde işlem devam eder ta ki ısı beslemesi bitene kadar sistem sonlanır. Bu sistem genellikle doğalgaz ve şofben olmayan evlerde kullanılır. Kolay olarak tesisata sıcak su erişimi sağlayan bu sistem eski bir tercih olsa da kolay bir ısı üretimi sağlar. Bu sistem birçok kişi tarafından çok yaygın olarak kullanılmasından dolayı geçtiğimiz yıllarda elektrikli olarak modeli üretildi. Elektrikli termosifon genellikle yakıt gibi şeylerle uğraşmadan sadece elektrik bağlantısı sayesinde ısınmayı oluşmaktadır. Bu ısıtma durumu kolay bir Isıtma sağlarken enerji olarak elektrik kullanılır. Birçok kişi tarafından kullanılan bu sistemde çalışma prensibi olarak su ısıtma cihazları ile aynı sisteme sahip olduğundan dolayı elektrik tüketimi olarak biraz fazla tüketim sergilemektedir.

termosifon

Termosifon Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Su ısıtma durumuna Isıtılmak istenen süreye, ısıtılacak suyun ısısına bağlı olarak değişkenlik gösteren bu değerler sıcak su erişimi için kolay bir tercih olabilir. Sisteme sürekli sıcak su aktarımı yapamaması cihazın sürekli olarak açık tutulamaması gerekir. Belirli zamanlarda açık tutularak sıcak su üretiminin sağlanması bu sistemin dezavantajlarından bir tanesidir. Sürekli olarak su üretmek istenen kişilerin tercih etmediği bu sistem çalışma prensibi olarak yukarıda bulunan geleneksel termosifon ile aynı prensibi taşıyan bu sistemin tek farkıdır. Isıtılan su belirli bir boru yardımı ile istenilen yere aktarılıyor. Tesisat üzerinde bir dönüşüm söz konusu değildir. Bu tür ihtiyaçlarınızı ve daha fazla İhtiyacınızı karşılamaktan onur duyarız.

Termosifon Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Bu şekilde ilerleyen sistem doğalgaz erişiminiz yok ise sıcak suya erişiminizi kolaylaştıracak ve daha rahat bir yaşam sürmenize olanak sağlayacaktır. Kullandığınız malzeme kalitesi ve sistemin çalışması gibi konular göz önüne alındığında geleneksel termosifon yapısında metal ve dayanıklı malzemeler kullanıldığı için 30-50 Yıl arasında kullanılabiliyor. Bu değerlerde değişim elbette söz konusudur. Kullanıldığı süre ve kullanım türü gibi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Elektrikli şofbenler ise geleneksel termosifona göre daha az kullanımı ve daha rahat bir kullanım söz konusudur. Kesin bir bilgi vermek gerekirse 10-15 Yıl arası bir kullanım deneyimi sunuyor. Bu noktada hizmet almak üzere bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz:. Aynı zamanda tesisatçı seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlara da ilgili içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi paylaş

Makalemizi Yorumlayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Çarşı Mah. 1803. Sok. No14/A Şehzadeler

İhtiyacınız olan her konuda profesyonel çözümler sunmak için biz hazırız!

HEMEN İLETİŞİME GEÇ

0543 631 90 64

HEMEN ARAYIN 0543 631 90 64