Kombi Basıncı Düşme Sebepleri
Kombi basıncı arızalı parça oluşumlarında ve su kaçaklarının olması durumunda sürekli olarak düşmektedir. Kombi de bulunan manometrede sürekli basınç göstergesi in 1 sayısının altında olması kombinin arızaya geçmesine neden olacaktır. Su sızıntıları da basıncı etkilemektedir. Hasarlı olan emniyet ventili ve eşanjör arızaları da basınç üzerinde etkili olmaktadır. Kombi nedenli oluşan basınç düşmesi arızalarında eskiyen ve yıpranan parçaların değişimi yenisi ile yapılmalıdır. Arıza tespiti için servis çağırılmalı ve tesisat kaynaklı oluşma durumuna bakılmalıdır.
Kombi Basıncı Neden Düşer?
Kombi basıncının düşme sebepleri arasında hasar alan ve eskiyen parçalar ve kombi genleşme tankında hava olmaması gösterilebilir. Ayrıntılı hasar tespiti için kombi servisi çağırılmalıdır. Bazı durumlarda ise tesisatta yaşanan su kaçakları basıncın sürekli azalmasına ve arızaya geçmesine neden olmaktadır. Tesisat ile ilgili sorun oluşumunda tesisatçı yardımı alınmalıdır.
Manisa su tesisatçısı tesisat sorunlarının ortadan kaldırılması için irtibata geçeceğiniz adreslerden biridir. Kombi genleşme tankı havası kontrol edilmelidir. Manometre göstergesi de arıza olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eşanjör ve ventilde arıza olması durumunda yeni parça değişimine gidilmesi gerekir. Tesisatta yaşanan kaçakların giderilmesi için tesisat ustası tarafından iyileştirme yapılması gerekir. Kombi arızalarının birçoğu tesisat kaynaklı oluştuğu unutulmamalıdır. Kontrol ve bakımlarının yapılması gerekir. Tesisat kaçakları su basınç göstergesi de sürekli yaşanan düşüşlerin en belirgin özelliklerinden biridir. Parça değişimi ve tesisat arıza tespiti basınç düşme tespitinde kullanılan yöntemleridir.
Makalemizi Yorumlayın