Kanalizasyon Tıkanıklıkları Nedenleri, Uyarı İşaretleri
Kanalizasyon boruları kırıldığında veya çatladığında, kanalizasyon sistemden düzgün bir şekilde tahliye edemeyecek ve bu da anında ve sık taşmalara yol açacaktır. Kanalizasyon borusu hasarının yaygın nedenleri şunlardır:
1. Toprak Kayması
Toprak kayması yukarıdaki zeminde artan trafik veya yer üstünde ağır inşaat ekipmanı kullanımı nedeniyle kanalizasyon borusu yırtılması sebebiyle oluşabilir. Eski bir borunun korozyona uğraması, borunun kırılmasına veya çökmesine neden olur.
Boru bölümleri arasındaki contaların kırıldığı, su ve kanalizasyonun kaçmasına izin veren sızıntı yapan bağlantılar bir an önce değiştirilmelidir.
2. Sarkan Kanalizasyon Hattı
Bu, bir ev sahibinin kontrolü dışında olsa da, zamanla sarkma kanalizasyon hatları meydana gelir. Bu “göbekli” boru, borunun bir bölümü zemin veya toprak koşulları nedeniyle battığında oluşur. Hattaki düşük nokta kağıt ve atık toplamaya başlayacak ve bu da tekrar tıkanmalara neden olacaktır.
3. Ağaç Kökü Sızması
Eski kanalizasyon hatları bazen kil benzeri veya diğer gözenekli malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca boru bölümleri arasındaki bağlantılar günümüzün PVC boruları kadar sıkı değildir.
Ağaç ve çalı kökleri büyüdükçe su kaynakları ararlar. Bir kanalizasyon borusuna takılırlarsa, içerideki suya ulaşmak için borunun içinde büyürler. Zamanla kökler genişledikçe hattın kopmasına neden olabilir.
4. Tuvaletteki Kalıntıları Yıkamak
Sıhhi tesisat sisteminizin sağlığı için, tuvalete her şeyi atmayacağınızı bilmek önemlidir Tuvaletinize çöp kutusu gibi davranmak kanalizasyon sorunlarına neden olur. Tuvaleti sifonu çekerken hatırlanması gereken bir numaralı kural sadece tuvalet atıklarının atılması gerektiğidir.
Manisa su kaçağı tespiti sunan firmamız sayesinde tesisatta meydana gelen sorunları hızlı şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.
Makalemizi Yorumlayın